Gamtinės žemdirbystės seminarai

linksmasiskarutisshuterstock

Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Panevėžyje ir Šiauliuose lapkričio mėnesį vyks gamtinės žemdirbystės seminarai.

Gamtinė žemdirbystė – pati paprasčiausia žemdirbystės forma, nes daugumą veiksmų už jus gali atlikti gamta. Ji įdirba žemę, palaisto, patręšia, kontroliuoja piktžoles, saugo nuo ligų ir kenkėjų. Svarbiausias seminaro klausimas – kaip tai padaryti praktikoje? Kaip pasikviesti gamtą į talką? Kaip netrukdyti jai ir leisti nudirbti kai kuriuos darbus už mus?

Iliustruojantis pavyzdys – Laimio Žmuidos penkiolikos metų daržas, kuris niekada nekastas, nelaistytas, netręštas, nenaudotos apsaugos priemonės nuo ligų ir kenkėjų, o piktžolių kiekis sumažintas iki minimumo.

Programa

• Kaip gamtos veiklą atliekamą miškuose ir pievose perkelti į mūsų daržus ir sodus?
• Kas sukas mūsų lysves už mus?
• Iš kur lysvėse atsiranda vanduo kai nelyja?
• Kas tręšia miškus ir pievas? Taip pat patręškite ir mūsų daržus bei sodus!
• Kaip sumažinti išdygstančių piktžolių skaičių iki minimumo?
• Kaip gamta saugo mūsų daržus ir sodus nuo ligų bei kenkėjų?
• Kokie įrankiai naudojami gamtinėje žemdirbystėje?
• Vietos parinkimas daržui ir sodui.
• Kaip įdirbti žemę jos neariant ir nekasant?
• Lysvių ilgis, plotis, orientacija. Pakeltos lysvės, aprėmintos lysvės, lysvės banguotu paviršiumi, įgilintos lysvės.
• O kas tarp lysvių – auga žolė ar guli mulčias? Kokio pločio tarpulysviai?
• Kas daroma su lysvėmis pavasarį ir kaip pasėjamos sėklos?
• Viskas apie mulčią. Kodėl mulčiuojame? Koks mulčias geriausias ir patogiausias? Iš kur jo gauti? Koks turėtų būti mulčio sluoksnio storis? Kaip ir kada uždėti mulčią? Mulčias daržui ir mulčias sodui.
• Kaip padaryti, kad ekosistema kontroliuotų ligas ir kenkėjus mūsų lysvėse ir soduose?
• Daržas – kaip laukinė pieva, sodas – kaip miškas. Kokių aplinkos sąlygų reikia daržui ir kokių sodui?
• Praktiniai triukai kaip užsiauginti maisto jo neauginant: laukinis maistas, daugiamečiai kultūriniai augalai, česnakai pievoje, daržo produkcija, kurią paprastai išmetame, o galėtume skaniai suvalgyti.

Seminarus ves Laimis Žmuida.
Seminarai vyks lapkričio mėnesį Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose ir Panevėžyje. (Tikslios datos skelbiamos teksto apačioje).
Seminarai vyks nuo 10:00 iki 16:00-17:00. Su pietų pertrauka apie 12:00 valandą. Maistas suneštinis.

Dienos kaina vienam žmogui 30 eurų, jeigu sumokama savaitė prieš renginį ir 40 eurų, jeigu mokama vietoje (seminaro metu). Dalyvių skaičius ribotas iki maždaug penkiolikos.

Visais atvejais būtina registracija, nes vietų skaičius ribotas. Registruotis el.paštu gerazemdirbyste@gmail.com.

Klaipėdoje lapkričio 9 d.:
https://www.facebook.com/events/2117992114971547

Kaune lapkričio 10 d.:
https://www.facebook.com/events/2189797464654420

Panevėžyje lapkričio 16 d.:
https://www.facebook.com/events/239877153583841

Šiauliuose lapkričio 17 d.:
https://www.facebook.com/events/1011925402486252

Vilniuje lapkričio 23 d.:
https://www.facebook.com/events/1360467294108075

Kaune lapkričio 30 d.:
https://www.facebook.com/events/807856096301207

Įrašyta kategorijoj Be kategorijos. Leave a Comment »

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Google photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: