Pradžia

Sveikinam užsukus į gamtinės žemdirbystės puslapį! Čia jūs galite:

Kodėl gamtinė žemdirbystė?

Gamtinės žemdirbystės metodais galima gauti aukščiausios kokybės produktus. Taip yra todėl, kad gamtinė žemdirbystė kopijuoja natūralius gamtos dėsnius. Tik gamta žino, ko reikia augalui, kad jis būtų pilnavertis. Ir tik pritaikę šiuos dėsnius savo sklype galime gauti geriausią kokybę.

Kas yra šviežias maistas?

Moksliškai nustatyta, jog uogos dalį vitaminų ir kitų bioaktyvių medžiagų praranda jau po 15 minučių. Vaisiai – po valandos. Kai kurios daržovės šviežumą išlaiko ilgiau. Tuo mes galime įsitikinti ir be mokslininkų. Tereikia paragauti ką tik nuskintą uogą ir uogą 15 minučių po nuskynimo. Savo skonio ir kvapo receptoriais pajusite, kad uogoje per tiek laiko jau kažkas pasikeitė. Būtent – suiro dalis vitaminų ir kitų bioaktyvių medžiagų, uoga pasidarė nebešviežia. Štai todėl sakoma, kad jokioje parduotuvėje šviežio maisto nenusipirksi. Kol atvežama, sandėliuojama, išdėliojama į lentynas, supakuojama ir parduodama, tai maistas praranda šviežumą.

Kur paragauti šviežio maisto?

Paragauti šviežio kokybiško gamtinės žemdirbystės maisto galite atvykę pas mūsų ūkininkus tiesiai į sklypą. Kitas variantas – užsisakyti produkcijos į namus. Sertifikuota gamtinės žemdirbystės produkcija pristatoma pirkėjui ne vėliau kaip per 24 valandas nuo išrovimo ar nuskynimo. Taigi, produkcija yra šviežia. O geriausias variantas yra pačiam užsiauginti maisto pagal gamtinės žemdirbystės principus. Tai labai paprasta ir pats auginimo procesas teikia daug malonumo!

Kaip išmokti užsiauginti gamtinės žemdirbystės maisto?

Geriausias variantas – savarankiškai stebėti gamtą, mokytis iš jos ir imituoti gamtoje vykstančius procesus savo darže. Kitas variantas – užsiregistruoti mūsų forume. Čia galėsite konsultuotis nemokamai, užduoti augintojams praktikams klausimus, kartu dalintis sava patirtimi ir gamtos stebėjimais. Trečias variantas – lankyti mokamus kursus, seminarus, paskaitas, išsikviesti specialistus į savo sklypą ir individualiai konsultuotis.

Kodėl verta auginti būtent pagal gamtinės žemdirbystės principus?

Vitaminus, fermentus, hormonus ir kitas žmogui naudingas ir reikalingas bioaktyvias medžiagas augalams pagamina mikroorganizmai. Būtent jų dėka jūsų auginamas maistas bus aukščiausios kokybės, vitaminingas, turintis daug makro ir mikroelementų, o svarbiausia – SKANUS ir AROMATINGAS! Tikras malonumas valgyti tokį maistą! Pasikeičia ne tik fizinė sveikata, bet ir apskritai gyvenimo kokybė. Gamtinė žemdirbystė ne tik tausoja dirvožemį, aplinką, bet priedo padeda jiems atsistatyti, sugrįžti į natūralią būklę.

Rūpinkimės savo planeta kartu!

Komentarai įrašui Pradžia yra išjungti