Gamtinė žemdirbystė: lysvių projektavimas kompiuteriu ir iki šalčių vešantis „konvejerinis daržas“

DSC_0634

Saulė kyla vis aukščiau, vėjelis – vis šiltesnis. Daugelis netrukus pasinersime į gamtą, pasiilgtus savo daržus ir lysves. Taigi metas pagalvoti, ar kapstymasis juose šiemet taps sunkiu darbu, prievole, ar malonumu. Pasirinkusieji antrąjį variantą turėtų įsiklausyti į buvusios vilnietės, architektės, o dabar gamtininkės Ritos Susnienės patirtį ir žodžius.

Į daržus įpuolė pasiilgusi gamtos artumo

Tradicijas ir naujoves smagiai ir su meile derinanti moteris ragina pamiršti varginančią augalų priežiūrą ir pasidomėti mūsuose vis dar neįprasta gamtine žemdirbyste. Naudą pajusite netrukus – pasinaudoję R. Susnienės patarimais vasarą po nuolat atsinaujinantį, pasak Ritos, „konvejerinį”, daržą galėsite vaikštinėti švariomis rankomis, skindami saulės ir lietaus subrandintas gamtos gėrybes.

Didmiesčio vaikas, interjero architektė Rita Susnienė jau septintus metus gyvena nuošalioje sodyboje netoli Trakų. Pavasarį ir vasarą darbuojasi darže, gamtos apsuptyje, rudenį ir žiemą sėda prie kompiuterio ir kuria modernius namų interjerus. Sostinės sumaišties, skubėjimo sako nepasiilgstanti. Po vyro netekties į kaimo sodybą persikrausčiusi moteris pati susiprojektavo svajonių namą ir ėmė gyventi gamtos ritmu.

Tiesa, daržus, į kuriuos įpuolė pasiilgusi gamtos artumo, vadina avantiūra. Mat apie augalus anksčiau nieko neišmanė. Netgi gėlių savo miestietiškame bute neaugino. Kaip ir visi džiaugėsi, kad parduotuvėje gali nusipirkti pusfabrikačių ir atvežtinių žalėsių. Tačiau dabar to laiko nenori nė prisiminti.

Daugiau skaitykite čia:
http://m.alfa.lt/naujienos/Gyvenimas/15027/

Parašykite komentarą